Чувени луксузни воз Оријент Експрес више неће саобраћати од Лондона до Француске

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:40

Чувени луксузни воз Оријент Експрес више неће саобраћати од Лондона до Француске

Чувени воз Оријент експрес престаје да саобраћа на потезу од лучког британског града Фолкстона до Лондона због појачаних граничних контрола после Брегзита, пренео је данас Индипендент. Фото: WikimediaCommons/Velvet Наводи се да је до тога дошло због тога што је превише отежана процедура >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преласка границе са Француском у граду Калеу.
Из компаније која руководи путовањима Оријент Експреса, Белмонд, саопштено је да “појачана контрола гранциа и пасоша“ значи да ће компанија морати да “прилагоди пословање“ следеће године.
“Желимо да избегнемо сваки ризик од ометања путовања за наше госте, кашњења и пропуштање преседања, и да пружимо највиши ниво услуге, што је могуће неприметније и опуштеније,“ наводи се у саопштењу.
Путници Оријент експреса су раније могли да се возе у луксузним арт деко вагонима од станице Викторија у Лондону до Фолкстона пре него што се укрцају у аутобус да пређу у Француску, где су могли да се придруже возу компаније Белмонд у Калеу. Безбедносне провере после Брегзита, које су изазвале кашњења у Доверу и до 14 сати последњих недеља, значе да путнички пасоши морају бити контролисани пре него што пређу канал Ла Манш.
Купе у старом возу Оријент експреса из 1929. кошта између 3.530 и 10.100 фунти по особи, а путници се увече свечано облаче за вечеру.
Meloni predlaže “Matei“ plan kao vid saradnje između EU i Afrike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чувени луксузни воз Оријент Експрес више неће саобраћати од Лондона до Француске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.