Орлић: Курти хоће да изазове сукоб на КиМ, крајни циљ му је да тамо не буде Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:30

Орлић: Курти хоће да изазове сукоб на КиМ, крајни циљ му је да тамо не буде Срба

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је данас да се на Косову и Метохији наставља деструктивно понашање премијера привремених институција Аљбина Куртија, а у Скупштини Србије антидржавне коалиције лажних десничара, што било изражено на седници Одбора за КиМ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и који би највише волели да мало глуме Куртија. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Сада је јасна намера Куртија да изазове ескалацију, сукоб, да уништи мир, избегне своје обавезе и да се реши Срба, што му је крајни циљ. Он свакога дана говори да никада неће да формира Заједницу српских општина, док странцима прича да хоће и тако замајава све око себе“, рекао је Орлић за ТВ Пинк.
Додао је да Курти размишља тако да би било најбоље да на Косову нема Срба, јер онда не би било ни обавезе према Србима, али да то држава Србија неће дозволити, што је потврђено и на недавном разговору у Рашки. „Председник Србије Александар Вучић је тада поручио да је Србија спремна да чува мир али да ако буду кренули да уклоне Србе, наша држава то неће дозволити. Срби на Косову и Метохији имају државу иза себе, иза свега што они траже стоји држава Србија и она има снаге и капацитета да стане иза њих“, рекао је Орлић.
Коментаришући изјаву посланика Народне странке Ђорђа Станковића да би народ на референдуму требало да се изјасни о европском плану за Косово и Метохију и да одлуку о томе не може да доноси један човек, Орлић је рекао да је то лакрдија и да се посланици ове странке заправо само такмиче ко ће бити више у тајкунским медијима и бити оштрији према Александру Вучићу.
„Да Јеремић и његови имају имало образа никада не би причали о Косову. Да ли су они расписивали референдум да не ураде ништа за време погрома 2004. године? Нису. Нису ни 2007. ни 2008., 2010. и 2011. када су урађене многе ствари којима је дозвољено проглашење независности Косова и Метохије“, навео је он.
Када је реч о недавној седници скупштинског Одбора за Косово и Метохију рекао је да су опозициони посланици тражили да се седница закаже а када је то урађено и речено им да могу да питају и о Охриду и о Бриселу, као и да неће бити затворених тема, кратко су остали на тој седници. „Када су схватили да им пропада прича о кукању ‚јао ми хоћемо а власт не да‚ мало су одседели и побегли са седнице одбора да држе конференције за новинаре“, истакао је Орлић.
Pola veka mobilnog telefona, Alesi: Tesla govorio o takvom uređaju još pre 1904.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић: Курти хоће да изазове сукоб на КиМ, крајни циљ му је да тамо не буде Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.