Кина осудила нове америчке санкције због наводне трговине фентанилом

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:20

Кина осудила нове америчке санкције због наводне трговине фентанилом

Кина је осудила америчке санкције кинеским компанијама и појединцима због њихове наводне умешаности у трговину фентанилом, саопштено је данас из министарства спољних послова Кине. Фото: Танјуг/AP Photo/Kiichiro Sato „Кина је, у духу хуманитарности, покушавала да помогне САД колико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << год је могуће“, рекао је портпарол министарства Ванг Венбин на редовном брифингу за новинаре, преноси Ројтерс.
Ванг је рекао да Сједињене Америчке Државе поновљеним наметањем санкција „озбиљно поткопавају“ билатералну сарадњу у области контроле наркотика.
Вашингтон је у петак увео санкције за два ентитета са седиштем у Кини и четири кинеска држављанина, оптужујуц́и их за снабдевање хемикалијама мексичких нарко картела који производе недозвољени фентанил намењен тржишту у САД.
Поједини чланови америчког парламента позвали су администрацију председника Џозефа Бајдена да заузме тврђи став и појача притисак на Мексико када је реч о сузбијању кријумчарења фентанила. Неколицина републиканаца чак су позвали америчку војску да бомбардује мексичке картеле и њихове лабораторије фентанила у Мексику.
Предозирање фентанилом усмртило је прошле године више од 100.000 људи у САД, наведено је у анализи америчких Центара за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).
Амерички званичници кажу да скоро сав фентанил на улицама САД масовно производи моц́ни криминални картел на мексичком тлу, али председник Мексика Обрадор то негира.
Meloni predlaže “Matei“ plan kao vid saradnje između EU i Afrike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина осудила нове америчке санкције због наводне трговине фентанилом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.