Марковић: ЕУ мора да покаже одговорност и утиче на приштинску страну

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 10:53

Марковић: ЕУ мора да покаже одговорност и утиче на приштинску страну

Историчар Предраг Марковић рекао је данас да је време да ЕУ покаже одговорност када је реч о питању Косова, и да ако хоће да покаже озбиљност, мора да утиче на страну која се опире свакој нормализацији, а то је приштинска страна. Фото: Танјуг/AP/Visar Kryeziu Он је за Таnjуг рекао да је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << највећи проблем демагогија премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија, коме је циљ да на антисрпској реторици добије изборе, и додаје да не може да се очекује од Куртија да уради било шта конструктивно пре избора.
„Европа ће као и обично да се обрука зато што није у стању да спроведе оно што је сама прописала а то су Бриселски споразуми. У ранијим кризама Америка је пуштала да се Европа компромитује па је онда на крају решавала. Америка је свесно саботирала неколико споразума у БиХ, онда је у Дејтону изгурала свој споразум, да покаже да је она једина сила која заиста може нешто да уради“, навео је историчар.
Марковић напомиње да је Америци приоритет унутрашња политика, што значи да ће реакција Америке на имплементацију Охридског споразума зависити од тога како се креће ситуацију у њеној унутрашњој политици.
Pravoslavni vernici slave Vaskrsni ponedeljak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марковић: ЕУ мора да покаже одговорност и утиче на приштинску страну се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.