Бугарска разматра привремену забрану увоза житарица из Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 18:58

Бугарска разматра привремену забрану увоза житарица из Украјине

Бугарска размишља о забрани увоза житарица из Украјине, као што су то већ учиниле Пољска и Мађарска, изјавио је данас министар пољопривреде Јавор Гечев у Пловдиву и додао да се морају заштитити интереси те земље. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „Бугарски интереси се морају заштитити, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посебно када две заинтересоване земље реагују на овај начин. Ако не поступимо на сличан начин, акумулација на бугарској територији може постати још већа“, рекао је Гечев.
У понедељак се очекују извештаји надлежних органа у другим земљама о законским основама за увођење забрана увоза украјинског жита, подсећа бугарска агенција БТА.
Министарство пољопривреде сарађује и са министарством привреде које је надлежно за ову врсту мере, рекао је Гечев и додао да након што се прикупе све релевантне информације, очекује да ће у уторак комуницирати са председником, који има директну одговорност у овој ситуацији, тако да је, како је навео, све питање времена.
Ови потези су уследили након таласа протеста произвођача житарица и пољопривредника у Бугарској и Румунији против бесцаринског увоза украјинске робе и позивања на једнак третман. Бугарска је, како је подсетио Гечев, затражила одговор од Брисела прошлог септембра.
Пољска и Мађарска одлучиле су да забране увоз житарица и друге хране из суседне Украјине како би заштитиле локални пољопривредни сектор, саопштиле су у суботу владе те две земље.
EU: Jednostrane zabrane uvoza žita nisu prihvatljive

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бугарска разматра привремену забрану увоза житарица из Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.