Шта направити од јаја која остану после Ускрса, а да није мимоза салата?

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 18:01

Шта направити од јаја која остану после Ускрса, а да није мимоза салата?

Ево неколико предлога како да искористите преостала фарбана јаја. Фото: Pixabay/WOKANDAPIX Тешко је замислити ускршњу празничну трпезу без куваних јаја. Ако вам је досадило да их након празника „претворите“ у мимоза салату онда имамо решење за вас.
У кухињама Италије, Филипина и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Пољске пронашли смо идеје како да се тврдо кувана јаја користе на нов и занимљив начин.
Од куваних јаја направите слану торту Торта Паскуалина је италијанска слана торта направљена од блитве, рикоте и куваних јаја. Верује се да је прва оваква торта направљена у Лигурији на северу Италије у 14. веку када је кувана са веома скромним састојцима. С обзиром на то да обичан народ у то време није имао приступ великим количинама меса или пшенице од доступних састојака смислили су алтернативу за пуњење.
Испохујте тврдо кувана јаја Квек-квек је веома популарна филипинска улична храна. Ово су тврдо кувана препелица јаја у лаганом тесту, пржена у дубоком уљу и сервирана са слатко-киселим сосом.
Супа од куваних јаја После вечери у којој се попило неколико превише пића, Пољаци посежу за супом након бурне ноћи. Реч је о густој супи од ферментисаног раженог брашна са додатком кромпира, кобасица и куваних јаја, која се спрема претходне ноћи, а затим се по потреби догрева.
Направите пицу од куваних јаја Шта Италијани једу за Ускрс? Многи људи у Италији након поста прво поједу пицу. Реч је о јелу сличнијем сланој пити него пици, која је пуњена стварима које су биле забрањене током поста, од свињске масти која се ставља у тесто до великих количина сира, јаја, саламе и пршуте. На све то можете додати и кувана јаја.
Da li znate zašto za Uskrs jedemo šunku, jaja i jagnjetinu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта направити од јаја која остану после Ускрса, а да није мимоза салата? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.