Петковић: И даље се боримо за наш народ на АП Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 14:28

Петковић: И даље се боримо за наш народ на АП Косову и Метохији

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић посетио је данас манастир Драганац где је разговарао са мештанима Косовског Поморавља у присуству владике новобрдског Илариона и епископа рашко-призренског Теодосија. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Данас, на Васкрс, на празник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радости, победе живота над смрћу, овде у Драганцу сам видео шта значи живот и то што смо се данас окупили даје нам наду да се и даље боримо за наш народ овде, на КиМ јер ако и распето Косово је доживело да дочека Васкрс, јасно је да ће живот и овде победити” рекао је Петковић и додао да држава Србија и председник Александар Вучић улажу много за српски народ на Косову и Метохију, али да пре свега воде рачуна да сачувају мир који је, како је рекао, прекопотребан и Србима и Албанцима.
Директор Канцеларије за КиМ најавио је нова радна места у Косовском Поморављу и велика инфраструктурна улагања, као и да ће велики део становништва добити привремене новчане накнаде. “Све то говори о томе да када је јака држава, да ћемо моћи много више и значајније да улажемо и помажемо наш народ овде на КиМ. Али је важно да наставимо да помажемо и нашу Епархију рашко-презренску, да чинимо све да подижемо ове наше велепетне манастире, јер тамо где је црква, тамо где је држава, тамо и опстаје наш народ”, поручио је Петковић.
Епископ-рашко призренски Теодосије поручио је да су данас наша срца испуњена васкршњом радошћу. „Велики број наших верника, нарочито деце, присуствовало је поноћним литургијама. Заиста наше срце данас испуњује и посета нама драгог дректора Канцеларије за КиМ Петра Петковића са срадницима и тиме сви заједно сабрани шаљемо поруку да смо јединствени, и да знамо који је наш циљ. А то наше јединство огледа се око васкрслог Христа, нашим светињама и ншем светом Косову и Метохији”, поручио је Владика.
У пратњи директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића били су представници Српске листе, Горан Ракић, Игор Симић, Срђан Вуловић, Срђан Поповић и други.
Ministar Vučević na Vaskrs sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi Merdare

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: И даље се боримо за наш народ на АП Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.