Избегавате да једете хлеб? Можда то и није најпаметније!

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 14:00

Избегавате да једете хлеб? Можда то и није најпаметније!

Можда се чини да је тешко пронаћи здраву врсту хлеба која ће задовољити ваше непце. Међутим, ако почнете да избегавате његову конзумацију, можете почети да се осећате изузетно уморно. Фото: Pixabay/TiBine Наиме, нећете добити адекватну количину рафинисаних житарица, односно довољно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хранљивих материја, показало је једно истраживање. Одређени број одраслих у Сједињеним Државама доживео је пад енергије за 10 одсто јер нису конзумирали рафинисане житарице и самим тим нису уносили довољно дијеталних влакана, магнезијума и гвожђа у своје тело.
Хлеб, житарице и угљени хидрати уопште добијају лошу репутацију. Ипак, угљени хидрати су најбољи извор „горива” за кретање тела, а добри су и за функционисање мозга.
У здравој, избалансираној исхрани, 40 до 60 одсто калорија треба да потиче од угљених хидрата, а то укључује хлеб и житарице.
Смањење нивоа енергије учесника показује да ако одлучите да елиминишете читаву групу намирница, морате добро да размислите о томе чиме планирате да је замените, иначе ће доћи до умора.
Најбоље би било да једете хлеб од проклијалог зрна пшенице, смеђег пиринча, јечма и овса. Укључивање поменутих намирница помоћи ће вам да добијете довољно влакана, гвожђа, фолата и да се осећате задовољно.
Не постоји добра или лоша храна, важно је успоставити равнотежу и јести порције које су најбоље за ваше тело.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избегавате да једете хлеб? Можда то и није најпаметније! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.