Процуреле информације из Пентагона – САД зна за још четири кинеска „надзорна балона“

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 13:52

Процуреле информације из Пентагона – САД зна за још четири кинеска „надзорна балона“

Амерички званичници знали су за највише четири кинеска надзорна балона, поред једног који је прелетео северноамерички континент и оборен је у фебруару, пренео је данас Гардијан, позивајући се на документа недавно процуреле из Пентагона. Фото: Танјуг/AP/Patrick Semansky, Наводи се да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је један балон прелетео ударну групу америчких носача авиона која се налазила у Тихом океану, што никада није пријављено.
Гардијан наводи да информације потичу из докумената које је открио припадник ваздушне националне гарде Масачусетса Џек Тејшеира, а први је објавио Вашингтон пост.
Извештаји не садрже конкретне информације о томе када су балони лансирани.
У документима који су процурили, обавештајни званичници класификују балон који је оборен у фебруару као “Килин-23“. Други балони који се помињу у документима укључују „Балџер-21“ и „Акардо-21″, мада је нејасно да ли су ови балони они који су летели изнад групе америчких носача авиона или они који су се срушили у Јужно кинеско море.
Неименовани амерички обавештајни званичник рекао је за Пост да су балони за надзор именовани по абецедном реду, од А до Ш, и по злогласним криминалцима као што су мафијаши Тони Акардо и Доналд Килин.
Званичници су приметили да је Балџер-21 имао напредну опрему за надзор, и да је путовап широм света од децембра 2021. до маја 2022, као и да је Акардо-21 имао сличну опрему и сензор са карданом обложен фолијом.
Документ, који је процурио из Националне геопросторно-обавештајне агенције (НГА), укључивао је и фотографије Килина-23 са додатим коментарима, на којима су аналитичари приметили да би балон могао да генерише довољно енергије за рад “било које“ технологије за надзор, као што је радар који може да види ноћу или кроз облаке и танак материјал, преноси Гардијан.
Anketa: Svega 43 odsto američkih glasača gleda pozitivno na reizbor Bajdena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Процуреле информације из Пентагона – САД зна за још четири кинеска „надзорна балона“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.