„Ђоковић је најбољи играч у историји тениса“

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 13:09

„Ђоковић је најбољи играч у историји тениса“

Некадашњи румунски тенисер Виктор Ханеску изјавио је данас да је Новак Ђоковић најбољи играч у историји овог спорта, преносе румунски медији. Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila Ханеску је навео да је одушевљен српским тенисером. „Ђоковић је сјајан. Видео сам неке његове снимке, знам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << какав је човек. Када је у питању лични развој, менталитет, ментална припрема, духовност, он је на врхунском нивоу. Мислим да ни Роџер Федерер ни Рафаел Надал нису достигли тај ниво менталне зрелости и самопоуздања. Схватићете да уз то што има невероватне физичке квалитете Ђоковић то надограђује и невероватно снажном личношћу“, рекао је Ханеску у емисији „Повестил“, преноси Спорт.ру.
Он је истакао да се нада да ће Ђоковић дуго остати на првом месту АТП листе. „Ова комбинација је убитачна. Видим га као лидера још много времена, јер је спреман за то. Ментално је врло јак, концентрише се, присутан је и снажан“, додао је Ханеску.
Он је навео да сматра да је Ђоковић најбољи играч у историји тениса. „Дуго сам мислио да је то Федерер, али сада ми изгледа да је ипак Ђоковић. Након што сам видео како Ђоковић игра и како се понаша ван терена, какав ментални став има и колико жели да открива нове ствари о себи, о животу, колико жели да буде бољи сваког дана… Када се све сабере мислим да је то ипак Ђоковић“, закључио је Ханеску.
Ханеску (41) је 2016. године окончао играчку каријеру, а на АТП туру освојио је само један трофеј. Он је најбољи пласман у каријери имао 2009. године када је био 26. тенисер света.
Partizan Đorđevićevom trojkom pre tačno 31 godinu postao evropski prvak (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Ђоковић је најбољи играч у историји тениса“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.