Министар Вучевић на Васкрс са припадницима Војске Србије у бази Мердаре

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 12:53

Министар Вучевић на Васкрс са припадницима Војске Србије у бази Мердаре

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, обишао је на данашњи празник – Васкрс, припаднике Треће бригаде копнене војске у бази „Мердаре“ у Копненој зони безбедности (КЗБ). Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana Вучевић је био заједно са командантом Копнене војске, генерал-потпуковником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милосавом Симовићем, и начелником Оперативне управе Генералштаба, генерал-потпуковником Желимиром Глишовићем, саопштило је Министарство одбране.
Министар Вучевић истакао је да је срећан, јер васкршње јутро проводи са онима који сваког дана на положајима чувају слободу и независност наше државе, старајући се и гарантујући безбедност за све њене житеље.
„Сигуран сам да грађани Србије, од севера до југа, од запада ка истоку, цене, поштују, воле своју војску. Воле, цене и поштују због онога што раде сваки дан, током целе године. Па и на празник, када смо сви са породицама, припадници Војске Србије су и тада на својим задацима, јер су одабрали такав позив. То је њихова животна одлука и нешто што мора да се уважава, поштује и цени“, рекао је Вучевић.
„Такав статус Војска Србије заслужује и Србија ће се старати да војска има све оно што је потребно да може да извршава ефикасно своје задатке, пре свега задатке који су усмерени на очување слободе и независности наше државе“, истакао је министар Вучевић.
Министар одбране честитао је Васкрс припадницима војске и православним верницима. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana „Честитам свим припадницима Војске Србије, Министарства одбране, али и свим грађанима Србије који славе највећи хришћански празник Васкрс Исуса Христа по јулијанском календару уз традиционални поздрав – Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе“! рекао је министар одбране.
Вучевић је током посете разговарао је са припадницима Војске Србије и уверио се да професионално и одговорно реализују задатке на обезбеђењу административне линије и контроли Копнене зоне безбедности.
Обиласку је присуствовао командант Треће бригаде копнене војске, пуковник Драган Антић, а са задацима у одсеку одговорности и организацијом живота и рада у бази, министра одбране упознао је командир базе „Мердаре“, капетан Божидар Миланко.
Mali: Inflacija u Srbiji biće prepolovljena do kraja godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар Вучевић на Васкрс са припадницима Војске Србије у бази Мердаре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.