Путин честитао Васкрс православним хришћанима

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 10:11

Путин честитао Васкрс православним хришћанима

Председник Русије Владимир Путин честитао је Васкрс православним хришћанима, истичући да је црква увек била заједно са народом и делила са њим радости и недаће. Фото: Танјуг/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin „На овај празнични дан, са осећањем дубоког задовољства, желим да истакнем стваралачку, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истински подвижничку делатност Руске православне цркве и других хришћанских конфесија, усмерену на очување нашег најбогатијег историјског и културног наслеђа, решавање кључних друштвених проблема, јачање институција породице, васпитање младих, усклађивање међурелигијских и међунационалних односа“, навео је Путин у честитки, преноси Интерфакс.
Руски председник је нагласио да је црква увек била заједно са народом и делила са њим радости и недаће, а да се данас, пред озбиљним изазовима, активно укључује у дела милосрђа и доброчинства, помажући људима да нађу снажну духовну подршку.
Према речима Путина, Васкрс верницима даје наду, подстиче на добре мисли и дела и служи афирмацији високих моралних идеала и вредности у друштву.
Путин је са градоначелником Москве Сергејем Собјањином присуствовао поноћној васкршњој литургији у Храму Христа Спаситеља у Москви, коју је сужио патријарх московски и целе Русије Кирил.
Hristos Voskrse! Danas se slavi najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrsenje Hristovo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин честитао Васкрс православним хришћанима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.