На југу Италије откривени предмети из древног грчког града

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2023, 09:11

На југу Италије откривени предмети из древног грчког града

Археолошка ископавања на југу Италије довела су до открића глава бикова од теракоте и фигурица грчког бога Ероса који јаше делфина, што је детаљ који баца ново светло на живот и ритуале древног грчког града Паестум, саопштили су званичници италијанског Министарства културе. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Unsplash/Eran Menashri Ово је прва количина артефаката идентификованих из светилишта у древном грчком граду Паестуму, који датира из 5. века пре нове ере.
Паестум, познат по своја три велика храма са дорским стубовима, налази се у близини археолошког налазишта Помпеја, пренео је АП.
Мали храм је прво идентификован 2019. године дуж зидина древног грда, али су ископавања обустављена због пандемије ковида, навело је италијанско Министарство културе.
Ограничена ископавања почела су у храмовима педесетих година прошлог века, а Министарство верује да би могла да доведу до још значајних открића.
Древни Римљани контролисали су град око 275 године, променивши име града у Паестум од грчког Посејдонија у области која се звала Магна Граеција.
У питању су данашњи региони Калабрија, Сицилија, Апуља, Базиликата и Кампања.
Poljska i Mađarska zabranile uvoz žitarica iz Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На југу Италије откривени предмети из древног грчког града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.