Нестварна места: Сотско језеро

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 20:45

Нестварна места: Сотско језеро

Станиште многобројних риба и лабудова, Сотско језеро, познатије као Сот налази се на најзападнијем делу Фрушке горе, покрај истоименог насеља. Ово вештачко језеро настало је 80-их година, његова површина износи 33 хектара, а дубина четири метара. Ово прелепо парче природе припада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Националном парку Фрушка гора.
До пре неколико година, на језеру је строго било забрањено купање. Међутим, с обзиром да је плажа око језера добила ново рухо, данас Сотско језеро привлачи велики број посетилаца и риболоваца. Сотско језеро ушукано је око ливада и шума, управо због тога сматра се једним од најлепших језера Фрушке горе.
Фото: Војводина уживо Уколико желите да проведете квалитетан дан у природи са вољеном особом, покрај Сотског језера налази се клупа за заљубљене.
Налик осталим фрушкогорским језерима, и Сотско језеро представља дом многих риба, у њему живе: шаран, амура, смуђ, тостолобика, бела риба и штука. Занимљиво је да је пре неколико година, на овом језеру упецан шаран, који је тежио чак 42 килограма!
Приликом вашег обиласка Сотског језера, можете посетити и два женска манастира који се налазе у његовој близини: Манастир Свете Петке и Привину главу.
Šta povezuje Šam-dud u Pećkoj patrijaršiji i Krušedol na Fruškoj gori?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нестварна места: Сотско језеро се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.