Сезона младог лука је! Једите га што више овог Ускрса!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 18:00

Сезона младог лука је! Једите га што више овог Ускрса!

Сви га знамо и зовемо млади лук јер је карактеристичан за ово доба године. Фото: Pixabay/ArmbrustAnna Најпопуларнија је током ускршњих празника, након чега учесталост конзумирања младог лука почиње значајно да опада.
Лук је храна коју треба јести сваки дан. Многима сметају укус и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мирис лука, али то није разлог да га не једете. Укус и мирис можете ублажити додавањем у салате, варива, омиљено поврће или у разне комбинације.
Лук крије бројне здравствене предности, а свакодневна конзумација може вам помоћи у: Смањење нивоа шећера у крви Регулација нивоа холестерола Регулација нивоа крвног притиска Смањење ризика од рака, посебно рака дебелог црева Ублажавање хроничне упале у телу Смањење слободних радикала За лековитост лука заслужна су и једињења која су одговорна за тај непријатан мирис и укус. Кверцетин је најпознатији састојак лука и има моћна антиинфламаторна својства. Добар је извор тиамина, витамина Б6, фолне киселине, магнезијума, фосфора и цинка. Одличан је извор дијеталних влакана, витамина А, Ц, К, рибофлавина, калцијума, гвожђа, калијума и мангана.
Da li znate zašto za Uskrs jedemo šunku, jaja i jagnjetinu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сезона младог лука је! Једите га што више овог Ускрса! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.