Три места на којима се једу најбоље палачинке у граду!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 18:00

Три места на којима се једу најбоље палачинке у граду!

Уколико бисте себи задали задатак да пронађете барем једну особу која не воли палачинке, верујемо да би то био један од најтежих задатака на свету. Чини се да је ова “посластица“, а данас све чешће и “слани специјалитет“, храна коју свако може да прилагоди своме укусу. Ипак, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << иако су палачинке увек добар, ако их будете јели у одређеним новосадским локалима, постаће сјајан избор! Фото: Pixabay/Ben_Kerckx Палачинкарница Дизни Када причамо о палачинкарницама, верујемо да већини Новосађана прва асоцијација бива иста, а то је палачинкарница Дизни.
Још од времена својеврсне радијске рекламе, када смо имали навику да укључујемо радио истог тренутка када отворимо очи и оног чувеног џингла: „Само звизни и стиже Дизни“, ово место се снажно уткало у ДНК наших суграђана.
Активно раде последњих двадесетак годинa, а како за себе кажу, данас важе за прави хедонистички храм и чувара традиције.
Код њих, поред класичних избора, за којима сви посежемо, можете пробати и нешто другачију палачинку попут, рецимо, жербо палачинке за коју вам само име открива састојке.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by PALAČINKARNICA DIZNI (@palacinkarnicadizni)


Према апликацијама за доставу хране, видели смо да се, када су Дизнијеве слатке палачинке у питању, највише траже Шварцвалд (вишња, чоколада, шлаг) и Опера (ванила крем, чоколада, шлаг, чоколадни прелив).
Ипак, уколико нас питате, ми ћемо вам од срца препоручити да што пре пробате Морнарску палачинку која се разликује од осталих јер се гостима служи хладна, са сладоледом, ванилом, тропским воћем, шлагом и посутим циметом од горе.
Кренувши од сланих палачинака, од којих се највише прославила похована палачинка са пилетином, Дизни је временом стигао и до тога да не буде препознатљив само по својим палачинкама, већ и по пицама и панцеротама.
Уколико желите да смажете врхунску палачинку “са ногу“ или да поседите у пријатном амбијенту, Дизни можете посетити на адреси Булевар цара Лазара 92. Фото: Градске инфо Палачинкарница Нирвана Када се тек појавила, било је веома тешко изборити своје место за „верификовану“ локалну палачинкарницу када је надалеко познато да Новосађани иду на само њима добро позната места. Међутим, квалитет и укус њихових палачинка брзо су учинили да Нирвана данас постане једна од најпризнатијих новосадских палачинкарница.
И заиста, укус који имају њихове палачинке, веома вас лако може одвести у Нирвану.
Наш фаворит је свакако Цариградска слатка палачинка филована пистаћима, бадемима и шлагом. Међутим, међу суграђанима је посебно популарна Choco heaven слатка палачинка, а како и не би када у њу иду црна смеша, милка намаз, орео и чоко мрвице и, преко свега тога, чоколадни топинг.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Palacinkarnica Nirvana (@palacinkarnica_nirvana)


Нирвана је позната по могућности комбиновања разних укуса, због чега ће вам овде бити веома тешко да се одлучите за укус. Можете да бирате између Мента палачинке, М&М’s палачинке, Линолада палачинке, Капри палачинке, Шехерзада палачинке, Дунавске слатке палачинке, палачинке са chilli паприком и још много других комбинација.
Наравно, постоји и велики избор сланих палачинака, али би била права штета да дођете овде и не окусите због којих слатких палачинака је Нирвана стекла поверење наших суграђана.
Нирвана се налази на адреси Косте Рацина 27, на Детелинари. Фото: Градске инфо Палачинкарница Баланс Палачинкарница која вам је доступна 24 сата! Баланс није палачинкарница у коју можете засести и испијати кафу, она је ту када вам падне шећер и желите са ногу да поједете нешто слатко, а квалитетно!
Баланс је међу нашим суграђанима познат по много тога, а оно по чему се највише издваја јесте то да је веома повољна, те да је политика куће да се не штеди на састојцима.
Тако ће, чак и они који воле добро нафиловану палачинку, у Балансу тражити да им се стави мало мање крема, јер већ знају да су њихове палачинке филоване „и шаком и капом“.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Balans Palačinke (@balanspalacinke)


Што се слатких палачинака тиче, препоручујемо класику филовану плазмом у млеку и кремом! Ипак вреди да пробате и Хаваји палачинку филовану кремом и обогаћену бананама и ананасом, Шварцвалд, Чизкејк или Рафаело палачинку.
У сваком случају не можете погрешити!
Све више суграђана данас у Балансу једе и слане палачинке, јер су, исто тако, прављене са пуно љубави, пажње, али и састојака. Ипак, оно што им се посебно свиђа јесте велики проток људи због кога су састојци увек свежи!
Уколико се одлучите за слану варијанту, препорука нашег портала је да узмете неку од три Royal палачинке. Нећемо вам ништа рећи, све ће вам бити јасно већ са првим залогајем! Баланс палачинкарница налази се на адреси Јеврејска 42. Фото: Градске инфо У Новом Саду, разуме се, постоји још много места на којима се једу добре палачинке. Набројани локали су „класици“ за које нема ко није чуо, међутим, уколико ви знате још неко место на коме праве врхунске палачинке, пишите нам у коментарима! Препоруке су увек добродошле!
Da li znate koji poznati književnik je bio dekan jednog novosadskog fakulteta?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Три места на којима се једу најбоље палачинке у граду! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.