Пољска влада овластила министре да привремено забране увоз житарица из Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 17:27

Пољска влада овластила министре да привремено забране увоз житарица из Украјине

Влада Пољске овластила је министре надлежних ресора да привремено забране увоз житарица из Украјине, саопштила је влада у Варшави. Фото: Pixabay/andergrin У саопштењу се наводи да је пољски министар пољопривреде Роберт Телус на седници владе изнео актуелне проблеме у вези са приливом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пољопривредних производа из Украјине, а да су чланови кабинета разговарали о могућим решењима и акцијама ради заштите пољских фармера и потрошача, пренеле су РИА Новости.
Пољски министри пољопривреде и технологије и развоја у сталном су контакту са Кијевом да би се решило питање у вези са житом, саопштила је пољска влада.
Организације пољских пољопривредника протестовале су од почетка фебруара због тога што се жито увезено из Украјине депонује и продаје у земљи за накнадни извоз преко Пољске у друге државе.
Пољски пољопривредници такође наводе да је украјинско жито неодговарајућег квалитета, због чега су цене домаћих производа нагло снижене, као и да можда неће бити довољно простора у складиштима за нови усев.
Према званичним подацима пољске стране, у Пољску је током прошле године увезено око два милиона тона житарица из Украјине.
U EU za 15 godina ugašeno više od pet miliona gazdinstava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска влада овластила министре да привремено забране увоз житарица из Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.