Италија: У античком храму у Пестуму археолози открили статуе Ероса и Афродите

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 15:16

Италија: У античком храму у Пестуму археолози открили статуе Ероса и Афродите

У античком грчком храму у Пестуму, који се налази у јужној Италији, око 80 километара северно од Напуља, археолози су открили статуе грчког бога Ероса, богиње Афродите, као и олтаре за приношење жртви античким боговима. Фото: Unsplash/Tanya Pro Археолози су саопштили да најновија открића >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обухватају и статуе митолошких бића Горгона, објавила је АНСА.
Археолози су пронашли и на стотине заветних дарова принетих античким боговима.
У Пестуму, који су антички Грци основали 600 година пре нове ере, грчки антички храм откривен је 2019. године.
Археолошка истраживања храма, за који се претпоставља да је саграђен у првој четвртини петог века пре нове ере, била су заустављена 2020. због пандемије короне, а настављена су пре неколико месеци.
Protesti u Francuskoj nakon podrške Ustavnog suda penzionoj reformi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија: У античком храму у Пестуму археолози открили статуе Ероса и Афродите се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.