Вијетнам и САД сагласни да ојачају сарадњу

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 11:25

Вијетнам и САД сагласни да ојачају сарадњу

Вијетнамски премијер Фам Мин Чин и амерички државни секретар Ентони Блинкен изразили су током састанка у Ханоју обострану жеља да буду продубљени и унапређени међусобни односи две земље, у оквиру иницијативе Вашингтона да оснажи савезе у том региону како би се супротставио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кини. Фото: Танјуг/АР/Andrew Harnik На свом првом путовању у Вијетнам у својству државног секретара САД, Блинкен је посету започео састанком са премијером Фам Мин Чином, преноси Ројтерс.
У кратким напоменама пре састанка, Блинкен је указао да је током протекле деценије постигнут „изузетан напредак“ у односима две земље.
„Сада се надамо да ћемо успети да пређемо на виши ниво и додатно продубимо економско партнерство“, рекао је Блинкен, подсећајући да две државе ове године обележавају 10-годишњицу званичног партнерства.
SAD, Japan i J.Koreja planiraju zajedničke vojne vežbe zbog pretnji S.Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вијетнам и САД сагласни да ојачају сарадњу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.