Мали: Градња Националног стадиона и новог Експа почиње до краја године

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 11:05

Мали: Градња Националног стадиона и новог Експа почиње до краја године

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће изградња Националног стадиона и новог најмодернијег Експо центра од 150.000 метара, у Сурчину, почети до краја године. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Мали је рекао за Тањуг да ће се нови Експо центар налазити одмах преко пута Националног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стадиона, као и да су на тој локацији већ кренули радови на обезбеђивању неопходне инфраструктуре.
„Ми ћемо изградити потпуно нови Експо, одмах поред Националног стадиона, већ су кренули радови на изградњи инфраструктруре, већ се прави камп и радници су тамо и очекујемо у наредних десетак, петнаестак дана да ће и конкретни радови да крену. Сада се насипа земља, доводи се трафо станица, канализација, водовод и све што је неопходно и очекујем да ћемо до краја године кренути у изградњу Националног стадиона и тог новог Експа“, навео је Мали.
Министар Мали, који је председник Радне групе за вођење поступка кандидатуре града Београда за међународну специјализовану изложбу ЕXПО Белграде 2027, подсетио је да је недавно отворен и аутопут од Сурчина до Новог Београда и додао да ће са леве стране бити изграђен и нови стадион.
„Београд то залужује, шта год да неко каже ми јесмо регионални центар, водећа економија у региону и хоћемо да имамо тај сајамски простор који одговара једном лидеру у региону“, нагласио је Мали. На питање зашто је важно да Београд и наша земља добију организовање те изложбе 2027, Мали је истакао да би то била велика ствар, не само за Србију, већ и цео регион.
„Велика је борба, то би била велика част и ствар, то би био врх једне успешне економске политике и реформи, после око 15 година, јер смо кренули 2012.
године у реформе. Када бисмо били домаћин те специјализоване изложбе, цео регион постаје центар света те године. Очекујемо око два или три милиона посетилаца, 110 или 120 земаља би имало своје штандове и представљање у Србији“, рекао је Мали.
Организовање изложбе би било, додаје, огромно признање за све што Србија ради и прилика за даљу промоцију и потпуно нови бренд и слику наше земље.
Напоменуо је да имамо четири противкандидата и да се сваког дана боримо да на најбољи начин представимо нашу земљу и главни град.
Мали је изразио очекивање да ће Србија то успети, као што је успела и да изгради брзу пругу, у шта је мало ко веровао.
„Да није било одговорне економске политике не би били у могућности да се кандидујемо да будемо домаћини Експа, сада то можемо. Ако радите на прави начин, ниједан сан није недостижан“, поручио је Мали.
Београд и Србија су, у оквиру кандидатуре за Међународну специјализовану изложбу Еxпо 2027, 12. априла у Паризу били домац́ини симпозијума за делегате Међународног бироа за изложбе (БИЕ), који је организован како би предложени концепт, односно тема „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“, што детаљније био представљен делегатима Бироа.
Vučić objavio fotografiju nedelje u okviru konkursa Najlepše domaćinstvo Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Градња Националног стадиона и новог Експа почиње до краја године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.