САД, Јапан и Ј.Кореја планирају заједничке војне вежбе због претњи С.Кореје

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 09:45

САД, Јапан и Ј.Кореја планирају заједничке војне вежбе због претњи С.Кореје

Сједињене Америчке Државе, Јапан и Јужна Кореја потврдили су у заједничком саопштењу да су разговарали о организовању војних маневара противракетне и противподморничке одбране, одвраћања и реаговања на севернокорејске нуклеарне и ракетне претње. Фото: Танјуг/Жарко Скоко Трилатерални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разговори о тој теми су одржани у петак у Вашингтону, с циљем да се размене безбедносне процене окружења на Корејском полуострву и шире у региону, као и да се размотре конкретни начини за продубљивање трилатералне војне сарадње, наведено је у заједничком саопштењу, преноси Ројтерс.
„Представници три земље позвали су Северну Кореју да одмах обустави све дестабилизујуће активности и упозорили да би у случају севернокорејског нуклеарног тестирања уследио снажан и одлучан одговор међународне заједнице“, наводи се у саопштењу.
Саопштење је уследило након што је Северна Кореја у петак објавила да је извршила тестирање нове интерконтиненталне балистичке ракете на чврсто гориво (ИЦБМ), чији ће развој „радикално унапредити севернокорејске оружане снаге“.
Protesti u Francuskoj nakon podrške Ustavnog suda penzionoj reformi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД, Јапан и Ј.Кореја планирају заједничке војне вежбе због претњи С.Кореје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.