Амерички сенатори писали Маску због дељења приватних снимака из возила Тесла

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 07:46

Амерички сенатори писали Маску због дељења приватних снимака из возила Тесла

Двојица америчких сенатора из редова Демократа упутили су писмо шефу Тесле Илону Маску, протестујући због тога што су запослени ове компаније делили приватне видео снимке клијената из возила Тесла. Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong Овакво непоштовање приватности клијената компаније Тесла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је неприхватљиво, тврде у писму сенатори Едвард Џ. Марки и Ричард Блументал, преноси Ројтерс.
У писму се од Маска тражи да „предузме све што је неопходно“ да би се загарантовала приватност слика или видео снимака који су уз обострани консензус прикупљени са камера возила Тесла.
Маркија и Блументала занима да ли су извршни шефови Тесле знали за овакво понашање запослених и зашто интерни прописи компаније нису били довољни да се спречи дељење видео снимака.
Двојица сенатора су у писму затражила од Илона Маска да до 5. маја одговори на њихова питања.
Према истрази агенције Ројтерс, групе запослених у компанији Тесла су у периоду између 2019. и 2022. године интерним системом комуникације делили приватне снимке које су забележиле камере возила Тесла.
На овим снимцима се, између осталог, види како возило Тесла удара дете на бициклу, као и мушкарац који потпуно го прилази возилу, рекао је извор који је био запослен у Тесли.
Brazil će sarađivati sa Kinom na poluprovodnicima

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Амерички сенатори писали Маску због дељења приватних снимака из возила Тесла се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.