Путин потписао закон о јединственом регистру војних обвезника

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 21:05

Путин потписао закон о јединственом регистру војних обвезника

Председник Русије Владимир Путин потписао је данас закон о стварању јединственог регистра војних обвезника и увођењу електронских судских позива, наведено је у документу који је објављен на званичном интернет порталу правних информација. Фото: Танјуг/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo Реч је о изменама и допунама одређених законодавних аката Руске Федерације по питању обавештавања грађана о њиховом појављивању на регрутацији за војну службу.
У документу се прецизира да војни регистар формирају војни комесаријати. На начин који је утврдила руска влада на основу информација из државног информационог система, преносе РИА Новости.
Законом је утврђена и могућност уписивања грађана који су на војној евиденцији без личног појављивања.
Поред тога, законом су регулисане мере за грађане који се не појаве на војној регистрацији у року од 20 дана. Као што су ограничење управљања возилом и забрана регистрације возила.
Како се наводи, грађанима који подлежу регрутацији и који су добили позив биће забрањено да напусте Руску Федерацију док се не пријаве војној канцеларији.
Lavrov na primeru KiM razotkrio dvoličnost Zapada

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин потписао закон о јединственом регистру војних обвезника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.