Бразил ће сарађивати са Кином на полупроводницима

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 17:30

Бразил ће сарађивати са Кином на полупроводницима

Кина и Бразил су се сложили данас да направе радну групу која ће отворити пут ка сарадњи у области полупроводника, у време када јужноамеричка држава јача односе са Пекингом на пољу технологије. Фото: Pixabay/jeremy888 Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва сусрео се са кинеским >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << колегом Си Ђинпингом након што су њихове владе потписале 15 споразума, међу којима је и изградња шестог сателита који ће пратити област око реке Амазон као и развој технологија за 5Г телекомуникације, интернета и сајбер безбедности.
Саветник Луле за спољну политику Селсо Аморим рекао је да Бразил неће ставити вето на инсталације кинеских полупроводника у фабрици у Бразилу, као и да је заинтересован за развијање разних технологија са Кином.
Лула је у четвртак посетио истраживачки центар Хуавејија у Шангају, где је обавештен о раду кинеског технолошког гиганта.
Od danas direktni letovi od Beograada do Katanije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бразил ће сарађивати са Кином на полупроводницима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.