Кина демантовала наводе Тајпеја да је увела зону забране лета за недељу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 14:18

Кина демантовала наводе Тајпеја да је увела зону забране лета за недељу

Кина је данас демантовала наводе званичног Тајпеја да је увела зону забране летова у морима северно од Тајвана за недељу. Фото: ТанјугAP Photo/Liu Zheng Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је на редовном брифингу за новинаре да ће Кинеска управа за цивилно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ваздухопловство унапред упозорити и издати обавештења о свим свемирским активностима, пренео је Ројтерс.
Међутим, Тајван је већ издао обавештење ваздухопловцима за забрану летова у недељу ујутру.
Тајванско министарство саобраћаја прво је саопштило да је Пекинг обавестио Тајпеј да ће увести зону забране летова од 16. до 18. априла, али да је касније, након протеста Тајвана, рекао да ће забрана бити скраћена на само 27 минута у недељу ујутру.
Област забране летова, између осталог, покрива прометне руте између Тајвана и Кине и Тајвана и Јужне Кореје. Кинеска агенција за поморску безбедност саопштила је у четвртак да постоји могућност да ракетни остаци падну у Источно кинеско море 16. априла између 01.00 сат и 07.00 сати по средњеевропском времену и да је због тога забрањена пловидба на том подручју.
Поремећај у ваздушном простору долази усред напетости у региону и неколико дана након што је кинеска војска одржала вежбе у близини Тајвана који Кина сматра својом територијом, пренела је британска агенција.
Japan zatražio hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog severnokorejskog testiranja rakete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина демантовала наводе Тајпеја да је увела зону забране лета за недељу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.