Циклон Илса погодио северозапад Аустралије, донео нови рекорд брзине ветра

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 12:16

Циклон Илса погодио северозапад Аустралије, донео нови рекорд брзине ветра

Тропски циклон Илса погодио је северозападну обалу Аустралије као олуја категорије пет, постављајући нове рекорде у брзини ветра, али је у великој мери поштедео насељене регионе, саопштиле су данас власти те земље. Фото: Танјуг/Courtesy of National Institute of Information and Communications Technology (NICT) via >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << AP Циклон Илса стигао је до копна рано јутрос, највишег интензитета на скали од 1 до 5, а затим се преселио у унутрашњост тако да су екипе хитне помоћи позвале неколико удаљених заједница дуж олујног пута да потраже склониште и остану у затвореном простору, пренео је Ројтерс.
Илса је поставила нови аустралијски десетоминутни континуирани рекорд брзине ветра од 218 килметара на сат на острву Бедоут, око 40 километара од обале, чиме је превазиђен претходни рекорд циклона Џорџ од 194 километара на истој локацији 2007. године, саопштио је Метеоролошки завод.
Током ноћи Илса би требало да ослаби и пресели се у јужне делове Северне територије. У појединим областима предвиђају се обилне падавине које би могле да изазову бујичне поплаве.
SAD: Velike poplave u Južnoj Floridi, u Fort Loderdejlu rekordna količina kiše

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Циклон Илса погодио северозапад Аустралије, донео нови рекорд брзине ветра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.