Руски „Новатек“ купује удео „Шела“ у пројекту Сахалин

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 18:35

Руски „Новатек“ купује удео „Шела“ у пројекту Сахалин

Руски произвођач природног гаса „Новатек“ склопио је уносни договор о куповини „Шеловог“ удела у гасном пројекту „Сахалин-2“, рекли су данас аналитичари. Фото: WikimediaCommons/Ulrichulrich Сахалин Енерџи, оператер гасног пројекта Сахалин-2, трансформисан је у јуну председничким декретом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у руску компанију, услед западних санкција против Москве, наводи Ројтерс.
„Шел“ и јапанске трговачке фирме, „Мицуи“ и „Мицубиши“ су замољени да задрже њихов удео, уколико желе.
„Шел“ је, међутим, напустио Сахалин-2, као и многе западне компаније које су се повукле из Русије након напада на Украјину, док су „Мицуи“ и „Мицубиши“ пристали да пређу у нову компанију.
Јапанске компаније заједно имају 22,5 одсто власништва, док „Гаспром“ има 50 одсто.
У среду, руска влада одобрила је продају 27,5 одсто „Шеловог“ удела „Новатеку“ за 1,16 милијарди долара.
Promet na berzi 4,1 milion dinara, oba indeksa u porastu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Руски „Новатек“ купује удео „Шела“ у пројекту Сахалин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.