Савети за брзо и лако чишћење стана

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 18:01

Савети за брзо и лако чишћење стана

Доносимо вам конкретне савете како да мање времена проведете и боље очистите све просторије у дому. Фото: Pixabay/congerdesign Очистите цео дом одједном, а не собу по собу Чистићете ефикасније ако одаберете једну активност – на пример брисање прашине, усисавање или прање подова и само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << то радите у целом стану. Не чистите собу по собу – не само да ћете бити спорији у чишћењу, већ ћете доживети и замор који неизбежно настаје када више пута започнемо исту активност у различито време и у различитим деловима стана.
Сакупите све потребне ствари на једно местo Сакупите све што вам је потребно за одређену активност и ставите те ствари у торбу, канту или колица и понесите их са собом где год планирате да чистите. Верујте нам, ово ће знатно олакшати чишћење, скратити време које обично губимо на тражење одређеног препарата или алатке за чишћење.
Уклоните све непотребне предмете са пода Пре него што уопште почнете да чистите, прођите кроз све просторије у дому и покупите са пода ствари које нису на месту – разбацане часописе, књиге, играчке, обућу и слично. Вратите те ствари на њихово место.
Прво обришите прашину, а затим усисајте Очистите прашину са врхова намештаја, полица, телевизора, оквира за слике и других сличних места. Ако не можете да дођете до неког дела дома, као што је унутрашњост ролетни, завежите крпу од микровлакана за крај метле и помозите себи. Не заборавите да промените постељину на кревету у спаваћој соби пре него што почнете да усисавате.
Обришите огледала и стаклене површине Узмите једну влажну крпу од микровлакана за чишћење и једну суву за брисање огледала и стаклених површина у дому.
Дезинфикујте запуштене површине Прошетајте по кући и једну по једну дезинфикујте површине, од површине шпорета, фрижидера и других кућних апарата преко разних ормарића и столова до прекидача за светло, квака и даљинских управљача. Направите сопствено средство за дезинфекцију руку тако што ћете помешати пола шоље сирћета са једном шољом воде.
Greške prilikom pranja veša koje svi pravimo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савети за брзо и лако чишћење стана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.