Навике које скидају килограме без вежбања

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 17:00

Навике које скидају килограме без вежбања

Ако желите да смршате, а једноставно немате времена, воље или могућности за свакодневно вежбање, постоји низ навика које ће вам помоћи да се ослободите вишка килограма на друге начине. Фото: Pixabay/outsideclick Иако је вежба од суштинског значаја за свачије здравље и кондицију, многим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људима неће бити на листи приоритета. Нажалост, није довољно рећи да је потребно само да уносите мање калорија да бисте смршали.
Пити више воде Вода за пиће убрзава губитак тежине на неколико начина. На пример, вода за пиће може обуздати ваш апетит, стимулисати метаболизам и помоћи вашем телу да сагорева масти као гориво. Поред тога, истраживања показују да испијање чаше воде пре оброка смањује унос хране приликом следећег оброка.
Смањити стрес Многи људи посежу за нездравом храном под стресом. Стрес и негативно расположење повезани су са преједањем и смањеном физичком активношћу, два значајна фактора ризика за дебљање.
Једите спорије Потребно је најмање 20 минута да се наша храна свари у телу. Ако једете само пет до 10 минута, већа је вероватноћа да ћете се преједати, јер не дајете свом телу довољно времена да препозна да је сито.
Припремите своје оброке Готова јела, која једете у ресторанима, углавном су богата калоријама, а осим тога, када људи немају времена, често посежу за намирницама које су лако доступне, а да не провере да ли је та опција здравија. Из тог разлога се препоручује да сами припремате оброке, јер знате које суплементе треба укључити и тако контролишете унос калорија.
Наспавати се Спавање је неопходно за губитак тежине. Једна студија је открила да су појединци који су искусили 14 дана ограничења уноса калорија имали мање губитка масти када су спавали 5,5 сати у поређењу са 8,5 сати. Ово је вероватно због повећане производње хормона глади када сте лишени сна.
Da li se jaja kuvaju u toploj ili hladnoj vodi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Навике које скидају килограме без вежбања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.