Цвијановић: Отворено ново поглавље у односима Азербејџана и БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 15:55

Цвијановић: Отворено ново поглавље у односима Азербејџана и БиХ

Заједничку декларацију о стратешком партнерству Азербејџана и БиХ у Сарајеву су потписали председник Илхам Алијев и српска чланица и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, која је поручила да је данас отворено ново поглавље у односима две земље. Фото: Танјуг/Архива Цвијановић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је новинарима након састанка Алијева са члановима председништва БиХ рекла да председник Алијев данас у Сарајеву дошао на њен позив и да покаже да је пријатељ свих народа у БиХ, а то је показао и у претходном периоду.
Декларација, казала је, говори да је донесена одлука да БиХ и Азербејџан буду стратешки партнери и тиме побољшају економску сарадњу, увежу бизнисе и дођу до бољих економских благодети, али и безбедносне сарадње.
Цвијановић је рекла да је Азербејџан претходних година предано радио на подршци социјалној инфраструктури у БиХ.
„Интервенисали су према неколико градова градећи или реконструишући неке објекте. На тај начин је реконструисан Геријатријски центар у Бањалуци, Дом здравља у Котор Вароши, а направљен је и Парк пријатељства, те Центар за слабовиду и слепу децу и омладину у Сарајеву“, подсетила је Цвијановићева и изразила задовољство што је Азербејџан отворио Амбасаду у БиХ.
Најавила је да ће бити реализована одлука претходног сазива Председништва БиХ о отварању Амбасаде БиХ у Бакуу.
Rusija: Bez rešavanja pet sistemskih pitanja nema produžetka sporazuma o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Отворено ново поглавље у односима Азербејџана и БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.