Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 15:01

Ову намирницу сведите на минимун и нећете оболети од рака или депресије

Ако желите да останете здрави, не би требало да конзумирате више од шест кашичица додатог шећера дневно. Фото: Pixabay/ccipeggy Научници из САД и Кине су погледали како „слободни шећери“ у храни и пићима (моносахариди попут глукозе и фруктозе) утичу на 83 здравствена исхода.
Открили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су да прекомерна потрошња повећава ризик од 45 негативних здравствених исхода, укључујући астму, дијабетес, гојазност, болести срца, депресију, неке врсте рака и смрт.
Од депресије до рака: Утврђено је да је депресија посебно снажно повезана са високим уносом шећера, а значајно су повећани и ризици од високог крвног притиска, срчаног и можданог удара.
Веома забрињавајуће је то што висок унос шећера повећава ризик од седам врста рака, укључујући рак дојке, простате и панкреаса.
Закључено је да „слободне шећере” треба ограничити на око шест кашичица дневно, а препоручено је да се напитак заслађен шећером ограничи на једну недељно.
Препоручујемо да смањите потрошњу слободних шећера или додатог шећера на испод 25 грама дневно. Природни шећери садржани у воћу и поврћу немају негативан утицај на наше здравље и долазе са додатним хранљивим састојцима као што су влакна.
Konzumiranje određene hrane, može smanjiti želju za slatkišima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ову намирницу сведите на минимун и нећете оболети од рака или депресије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.