Како да најлакше очистите мрље од хемијске оловке са тканине?

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 14:00

Како да најлакше очистите мрље од хемијске оловке са тканине?

Ако сте икада случајно очешали рукав по папиру са још мокрим мастилом или сте приметили мрљу тек након прања и сушења одевног предмета, знате колико је тешко уклонити мрље од мастила и хемијске оловке са одеће. Фото: Pixabay/NikolayFrolochkin Свеже мастило са хемијске оловке је врста мастила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која се најлакше уклања са одеће. Мрље настале хемијском оловком обично нестају прањем у машини за прање веша.
Међутим, понекад ни то није довољно, посебно ако нисте одмах ставили одећу на прање.
Стога није лоше знати одређене технике уз помоћ којих ћете се ослободити ових уочљивих и тврдоглавих мрља. Све што вам је потребно за овај метод уклањања мрља су папирни пешкири, сунђер, 90% алкохола и капаљка. Први корак је прање мрља алкохолом.
Ако је у питању мања мрља, ставите папирни убрус испод и помоћу капаљке нанесите алкохол на то подручје. Ако је у питању већа мрља, потопите комад одеће у посуду са алкохолом на 15 минута.
Други корак је да обришете мрљу чистим папирним убрусом. Наставите да бришете сунђером док мастило не престане да излази из тканине.
Затим исперите под хладном водом. Ако је мрља и даље присутна, поновите ове кораке још једном, а затим је ставите у машину за прање веша. Оно што треба избегавати је сушење одеће у сушари све док се мастило потпуно не уклони са тканине.
Da li ste se pitali zašto neke domaćice sudoperu posipaju brašnom? Trik će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да најлакше очистите мрље од хемијске оловке са тканине? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.