Бајден у Ирској направио гаф: Помешао рагби тим са британском војном јединицом

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 13:51

Бајден у Ирској направио гаф: Помешао рагби тим са британском војном јединицом

Амерички председник Џозеф Бајден успео је да пажљиво третира све историјске и тренутно политички осетљиве теме током првог дела посете Ирској ове седмице, присуствујући обележавању 25 година од постизања споразума за обезбеђивање трајног мира за Северну Ирску, али је у Републици >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ирској направио гаф. Фото: Танјуг/AP Photo/Peter Morrison Он је, након што је у среду дошао из Северне Ирске у Републику Ирску, побркао новозеландски рагби тим „Ол блекс“ („АAll Blacks“) са озлоглашеном британском војном јединицом „Блек енд танс“ („Black and Tans“) која се борила против Ирске републиканске армије (ИРА) пре једног века, објавио је данас Политико
На крају говора у пабу у среду увече, Бајден је, у друштву ирског министра спољних послова Мајкла Мартина и даљег рођака славног рагби играча Роба Кернија, покушао да упути похвалу једном од Кернијевих највец́их спортских достигнуц́а када је ирска рагби репрезентација победила Нови Зеланд први пут у 111 година, у новембру 2016. у Чикагу.
Тим Новог Зеланда је познат по имену „All Blacks“, у вези са бојом њихових униформи. „Он је паклени рагби играч и разбио је ‘Black and Tans'“, рекао је Бајден, уз смех публике.
„Блек енд танс“ су били помоц́на јединица британских безбедносних снага које су се бориле против ИРА побуњеника у њиховом рату за независност од Велике Британије од 1919. до 1921. године.
Њихово име је означавало импровизоване и недоследне боје њихових униформи.
Бајденов гаф је, међутим, изазвао бројне реакције на друштвеним мрежама у Ирској „Највећи поклон који Ирска жели од Џоа Бајдена је гаф са потписом“, написао је комичар Оливер Калан на Твитеру.
Бајденова помоћница Аманда Слот рекла је данас да је свима у Ирској који су љубитељи рагбија било јасно о чему је амерички председник говорио. Бајден је направио и други гаф: Кернија је назвао Кеер-неи, а не како то Ирци изговарају Кар-неи, али тај гаф је остао у сенци првог.
FSB: Pentagon i NATO stoje iza sajber napada iz Ukrajine na rusku infrastrukturu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден у Ирској направио гаф: Помешао рагби тим са британском војном јединицом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.