ФСБ: Пентагон и НАТО стоје иза сајбер напада из Украјине на руску инфраструктуру

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 12:58

ФСБ: Пентагон и НАТО стоје иза сајбер напада из Украјине на руску инфраструктуру

Пентагон и земље НАТО-а стоје иза масовних сајбер напада са украјинске територије на руску критичну инфраструктуру, саопштила је данас прес служба руске Федералне службе безбедности (ФСБ). Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Служба је навела да ФСБ има ресурсе да идентификује одређене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << појединце, организације и налогодавце који су саучесници у хакерским нападима на руску инфраструктуру да би они били приведени правди. „Од почетка 2022. године забележено је више од 5.000 хакерских напада на руску критичну инфраструктуру. Правовремене мере су помогле да се спречи настанак негативних последица таквих акција по нашу земљу“, наводи се у саопштењу.
Наводи се да је анализа компјутерских претњи помогла да се добију подаци који доказују да су САД и земље НАТО-а користиле територију Украјине за масовне компјутерске нападе на цивилне инфраструктурне објекте у Русији, пренео је Тасс У циљу прикривања саучесништва, Вашингтон настоји да за актере сајбер напада постави искључиво Украјину, односно хакерску групу ИТ армије Украјине која је извршила хиљаде компјутерских напада на руске информационе ресурсе, напомиње се у саопштењу.
Како се истиче, ти сајбер напади се смишљају уз директно учешц́е обједињене команде Пентагона у сарадњи са међународним хакерским групама Анонимус и Сајленс, америчким Гоуст клан, као и РедХацк из Турске, ГНГ из Грузије и Одредом 303 из Пољске и другим хакерским групама.
Le Pen: Ako pobedi Rusija-katastrofa, ako pobedi Ukrajina-počeće svetski rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФСБ: Пентагон и НАТО стоје иза сајбер напада из Украјине на руску инфраструктуру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.