Најчешће грешке при фарбању јаја: Савети искусних домаћица који ће вам помоћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 09:01

Најчешће грешке при фарбању јаја: Савети искусних домаћица који ће вам помоћи

Неке ваша ускршња јаја буду лепша него икада. Фото: Pexels/Eren Li Свака домаћица има своју проверену технику за фарбање јаја, али понекад уз сав труд резултат изостане. Било да фарбате јаја природним техникана у луковини, са зачинима, или користите куповне боје, избегавајте најчешће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грешке које моју умањити лепоту ускршњих јаја.
1. Претамна јаја Прва грешка коју људи често направе односи се на куповину тамних јаја. Ако желите светлија и израженије боје купујте бела јаја или користите трик са сирћетом да их избелите.
2. Стављате јаја у кључалу воду Ако убаците хладно јаје у врућу воду, готово је извесно да ће љуска пући и да ћете имати мање јаја него што сте планирали! Уколико је у питању мања пукотина, можда можете да замаскирате то при декорацији, али у случају већих обично морамо да бацимо јаје.
3. Боја се слабо примила Пратећи упутства на кесицама с бојом или савете за бојење на природни начин понекад резултат зна да буде поражавајући. Јаја нису попримила јарке боје, него изгледају као да имају лагани премаз.
Решење је – не придржавати се стриктно упутства. Што више праха размутите у води, то ће боја бити интензивнија. Најбоље да буде као паста у коју ћете умочити јаја и оставити неко време да стоји.
4. Користите свежа јаја Пошто се ускршња јаја обично тврдо кувају и боје, најбоље је користити старија. Свежа јаја се тешко љуште после фарбања, што може да буде прилично напорно. Купите јаја најмање недељу дана пре фарбања и чувајте их у кутији у фрижидеру.
5. Неуједначена боја јаја Понекад након вађења јаја из обојене воде покаже се да је боја на једном делу јаја боље примила него на другом. И иако их увек можете наместити да лепа страна буде видљива, ову грешку можете избећи једноставним прањем јаја након кувања. Зашто? Јаја нису увек савршено чиста и на њима се зна наћи ситна прљавштина и наслаге. На тим местима љуска ће попримити другачију боју.
Napitak za ravniji stomak: Pomešajte tri sastojka i popijte – Rezultati će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најчешће грешке при фарбању јаја: Савети искусних домаћица који ће вам помоћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.