САД забринуте због мађарско-руских односа

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 18:54

САД забринуте због мађарско-руских односа

Сједињене Америчке Државе су забринуте због континуираних напора мађарске владе да настави са неговањем односа са Русијом, изјавио је данас амерички амбасадор у Будимпешти Дејвид Пресман. Фото: Pexels/Pixabay Он је то изјавио након што је Вашингтон увео санкције тројици званичника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руске Међународне инвестиционе банке са седиштем у Будимпешти, преноси Ројтерс.
Пресман је на конференцији за медије рекао да је мађарска влада одбацила забринутост Вашингтона, преноси Ројтерс.
Претходно је шеф кабинета мађарског премијера Гергели Гулијаш рекао да америчка дипломатија није одустала од подржавања рата, али да званична Будимпешта неће подлећи притисцима.
Он је навео да животи могу да буду спашени само примирјем и мировним преговорима, јер ниједна страна не може да добије овај рат.
Гулијаш је поновио да је Мађарска осудила руску агресију и пружила хуманитарну помоћ Украјини.
Bela kuća:“Mali broj američkih vojnika“ u ambasadi SAD u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД забринуте због мађарско-руских односа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.