Бела кућа:“Мали број америчких војника“ у амбасади САД у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 17:52

Бела кућа:“Мали број америчких војника“ у амбасади САД у Украјини

Портпарол Савета за националну безбедност Беле куће, Џон Кирби, изјавио је данас да се мали број америчких војника налази у амбасади САД у Украјини. Фото: WikimediaComonns/PLBechly Одговарајући на питање Фокс њуза о процурелим наводним документима Пентагона, у којима пише да америчке специјалне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << снаге делују у Украјини, Кирби је рекао да неће да говори о појединостима и тачним бројкама.
„Али да, мали број војника је присутан у америчкој амбасади и они сарађују са канцеларијом аташеа за одбрану, како би нам помогли да проверавамо материјал који улази и излази из Украјине“, рекао је Кирби.
Подвукао је да су они везани искључиво за ту амбасаду и аташеа за одбрану, као и да се те трупе не боре на бојном пољу.
„Није дошло до промене у ставу председника да се америчке трупе неће борити у овом рату у Украјини“, поручио је портпарол Савета за националну безбедност Беле куће.
Он је одбио да говори о садржају наводних докумената која су објављена на интернету, али је навео да ће Вашингтон урадити све да заштити националну безбедност САД.
Bajden: Velike američke kompanije žele da investiraju u Severnu Irsku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа:“Мали број америчких војника“ у амбасади САД у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.