Италија и Турска желе огранизацију Европског првенства у фудбалу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 17:51

Италија и Турска желе огранизацију Европског првенства у фудбалу

Италија је данас званично поднела кандидатуру за домаћинство Европског првенства 2032. године, објављено је на званичном сајту Европске фудбалске уније (УЕФА). Фото: Unsplash/Alex Motoc Италијани су саопштили да ће турнир, уколико њихова кандидатура буде прихваћена, бити одржан на стадионима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Милану, Торину, Верони, Ђенови, Болоњи, Фиренци, Риму, Напуљу, Барију и Каљарију.
„Замишљали смо Италију и европски фудбал за 10 година, знајући да ће позитивно наслеђе таквог догађаја умножити изванредне прилике за целу нацију“, рекао је Габријеле Гравина, председник Фудбалског савеза Италије.
Агенције наводе да је Турска данас такође поднела кандидатуру за домаћинство ЕУРО 2028. или 2032, што је њен шести узастопни покушај да буде домаћин турнира, док су Велика Британија и Ирска поднеле заједничку кандидатуру за ЕУРО 2028.
Из УЕФА је кратко саопштено да ће „проценити сваку понуду“ у надолазећим месецима, а Извршни одбор гласаће о правима домаћина за оба турнира у октобру.
Лука Модрић жели да остане у Реалу, одбио понуду из Саудијске Арабије

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија и Турска желе огранизацију Европског првенства у фудбалу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.