Не једете жуманца! Када ово чујете почећете да их једете!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 17:00

Не једете жуманца! Када ово чујете почећете да их једете!

Јаја су важан део исхране јер обезбеђују протеине који су важни за раст и развој мишића. Фото: Pixabay/emirkrasnic Поред тога, они помажу у губитку масти и смањују нивое упале у телу.
Беланца и жуманца могу имати различите ефекте на ваше здравље.
Постоје четири разлога зашто не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << треба избегавати жуманца. Жуманца штите очи Жуманца садрже лутеин, који им даје жуту нијансу. Али то је такође повезано са здрављем очију. Конкретно, спречава макуларну дегенерацију, узрок губитка вида који се може јавити како старите. 
Обезбеђују унос протеина који граде мишиће Цело јаје се састоји од 13 беланчевина. Ако поједете веома велико јаје, које се састоји од 7 грама протеина, наћи ћете 3 грама у жуманцету. Протеини помажу у различитим функцијама, укључујући изградњу мишића, зато их немојте бацати.
Жуманца су добра за здравље срца Жуманца садрже омега-3 масти, за које се показало да помажу у здравља срца и смањују ризик од умирања од срчаних болести. Одређене омега-3 масти су такође повезане са потенцијалним убијањем ћелија рака и могу помоћи код артритиса.
Такође су корисни за кости Жуманце је један од ретких извора витамина Д, који помаже у апсорпцији калцијума. Обе супстанце помажу да ваше кости буду здраве. Унос витамина Д важан и за децу и за одрасле како би се спречио ризик од болести костију. То укључује рахитис код деце и остеопорозу код одраслих.
Videli ste crvenu tačkicu na žumancetu? Evo da li smete da konzumirate takvo jaje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не једете жуманца! Када ово чујете почећете да их једете! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.