Италија је прогласила ванредно стање због прилива миграција

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 10:37

Италија је прогласила ванредно стање због прилива миграција

Савет министара Италије, на челу са премијерком Ђорђом Мелони, прогласио је ванредно стање у земљи у вези имиграције због пове’ања броја миграната који континуирано пристижу медитеранским рутама. Фото: Танјуг/AP Photo/Valeria Ferraro Ванредно стање уведено је на предлог министра цивилне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заштите и морске политике Нела Мусумећија и важиће наредних шест месеци.
Ванредно стање биће финансирано са почетних пет милиона евра, преноси Еурактив.
„Да будемо јасни. Проблем није решен, решење је у свесној и одговорној интервенцији Европске уније“, рекао је Мусумећи након што је влада донела одлуку о ванредном стању. У фебруару је италијански парламент одобрио такозвани „Кодекс понашања за невладине организације“, односно уредбу којом се успоставља кодекс понашања за бродове који интервенишу у спасавању миграната.
Мусумећи је позвао на „одговоран приступ“ према мигрантима и њиховим правима и указао на потешкоће у управљању токовима који пристижу на острва – Лампедузу и читаву јужну обалу Сицилије. Према подацима Министарства унутрашњих послова, од 1. јануара до 11. априла у Италију је пристигло 31.292 мигранта.
Italija usvojila uredbu za borbu protiv suša

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија је прогласила ванредно стање због прилива миграција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.