Италија усвојила уредбу за борбу против суша

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 10:35

Италија усвојила уредбу за борбу против суша

Италијанска влада усвојила је нови декрет о суши како би се изборила са тешком кризом, односно евентуалном несташицом воде. Фото: Танјуг/AP Photo/Domenico Stinellis Италију често мучи суша током летњих месеци, а прошле године је у неколико региона проглашено „ванредно стање“ због најгоре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << суше која је ту земљу погодила у последњих 70 година, преноси Еурактив.
Ове године се очекује да ће се ситуација погоршати јер је земља имала изузетно мало падавина током зиме. „Циљ је да пребродимо лето јер је ниво река, глечера и језера, посебно у северној Италији, драматичан. Ако не буде кишно пролеће, вероватно ће бити веома компликовано лето“, упозорио је министар за инфраструктуру Матео Салвини.
Уредба, коју је представио Салвини и коју је Савет министара одобрио 6. априла, има за циљ да убрза процедуре за издавање одобрења за водну инфраструктуру.
То укључује стварање радне групе која подноси извештаје Салвинију и именовање националног комесара за ванредне ситуације. Мере наведене у уредби обухватају поједностављене процедуре за пројектовање и изградњу водне инфраструктуре, повећане корисне запремине резервоара за воду и могућност изградње кишних базена за пољопривредну употребу.
Уредба такође укључује одредбе о поновном коришћењу пречишћене отпадне воде за потребе наводњавања и поједностављење изградње постројења за десалинизацију за производњу воде за пиће из морске воде.
Како се наводи, радна група ће планирати интервенције које је потребно хитно спровести у року од 30 дана како би се краткорочно решила криза.
Pravna nadigravanja oko krivičnog postupka koji se vodi protiv Trampa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија усвојила уредбу за борбу против суша се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.