Батак: Нема опуштања, тек крећу прави изазови, а ми желимо у Европу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 09:14

Батак: Нема опуштања, тек крећу прави изазови, а ми желимо у Европу

Тренер Војводине Радослав Батак задовољан је након победе своје екипе над Новим Пазаром. Фото: ФК Војводина Фудбалери „старе даме“ победили су данас екипу Новог Пазара резултатом 2:0 и тако су победом завршили регуларни део сезоне. „Знали смо да нас чека захтевна утакмица. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ушли смо мало нејасно уз неке промене у тиму, које сам најавио пре меча због суспензија и повреда, јер су и Топић и Витас морали да играју под инјекцијама. У другом полувремену заиграли смо офанзивније и то је уродило плодом. На крају смо заслужено победили. Окрећемо се следећој утакмици против истог овог ривала, што ће бити мало неуобичајено, јер није лако играти против истог противника у тако кратком размаку. Припремићемо се што боље и покушати да победимо Нови Пазар два пута узастопно. Настављамо да радимо, никоме није лако, али ми знамо наш циљ, а то је Европа и да Војводина буде што боље рангирана“, рекао је Батак.
Он је образложио због чега је Војводина заиграла боље после паузе на полувремену. „У другом полувремену били смо офанзивнији, убацили смо уместо везног играча још једног нападача и то нам се исплатило. Знали смо зато да морамо да будемо још бољи у фази дефанзиве, односно када изгубимо лопту, јер смо у сваком нападу нападали са петорицом играча и понекад и са Лазаревићем као шестим“, истакао је Батак.
Војводина је данас уписала рекордни 17. меч без пораза, али Батак размишља само о наредним успесима и резултатима. „Ту је био и колега Раставац пре мене, то је добро за Војводину, међутим, ми се нећемо обазирати на те рекорде, хоћемо само да ређамо позитивне резултате и да наставимо да побеђујемо“, рекао је Батак.
Уследило је питање на минутажу Вељка Симића, који је поново ушао са клупе. „Ја сам рекао од првог дана да нема најбољих, већ двадесет и нешто играча. Осим голмана, сви остали су се ротирали, јер имате успоне и падове форме, утакмице на четири дана, повреде. Вељко је био болестан, претходно је био Николић, Топића боли колено већ месец дана, Зукић је добио ударац у лист, Бјековић је и даље повређен. Зато сваком играчу морамо да се посветимо и да идемо сви заједно од утакмице до утакмице“, каже Батак.
Тренер Воше је своје играче критиковао након опуштања у финишу на свом дебију у Нишу, али каже да данас шансе Новог Пазара нису биле плод опуштања. „Није био исти случај опуштања као у Нишу, већ су овоме данас допринеле неке одлуке. Сваки тренер жели да његова екипа постигне што више голова и да не прими ниједан, али то некада није могуће. Данас је било важно да физички нисмо падали, да није било ни пада концентрације и да сам на крају морао да будем задовољан. Морамо бити дисциплиновани увек до самог краја, јер један гол може да промени све“, закључио је Батак.
Воша ће на старту плеј-офа играти такође против Новог Пазара на „Карађорђу“.

Evrogolovi Čumića i Uroša Nikolića za pobedu Vojvodine nad Novim Pazarom (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Батак: Нема опуштања, тек крећу прави изазови, а ми желимо у Европу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.