Пажљиво са електричним бициклима – двоје деце погинуло у пожару

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 09:09

Пажљиво са електричним бициклима – двоје деце погинуло у пожару

Електрични бицикл који покреће литијум-јонска батерија окривљен је за смртоносни пожар у Њујорку у којем је погинуло двоје деце, а искакањем кроз прозор с првог спрата зграде спасла су се четири члана исте породице. Фото: Unsplash/tracminhvu То је најновији у низу пожара у том граду повезаних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са е-бициклима.
Иако су ватрогасци за само три минута стигли до куће, они кажу да због уобичајено брзог ширења пожара на е-бициклима и због тога јер је тај који се запалио, био повезан на пуњач код улаза у малу зграду с неколико станова, жртве „нису имале прилику да изађу из зграде” с обзиром да се јака ватра брзо попела до стана на првом спрату.
„Начин на који горе ови пожари на е-бициклима, то је као експлозија ватре”, рекао је ватрогасац новинарима испред изгореле куће. „То је стални проблем. Позивамо све да буду веома опрезни и свесни опасности од ових уређаја”.
Рачунајући и тај пожар који се догодио у понедељак, ове године је већ било пет смртних случајева у Њујорку у пожарима за које су званичници рекли да је узрок био е-бицикл. До сада је ове године било 59 пожара повезаних са е-бициклима. Прошле године било је шест смртних случајева у таквим пожарима.
Електрични бицикли су постали популарни за доставу, одлазак на посао и вожњу по граду уз опште промовисање коришћења бицикла последњих деценија.
Комесарка ватрогасне службе града Њујорка, Лаура Кавана, позвала је становнике да поштују све безбедносне смернице и препоруке произвођача за е-бицикле.
„Такође позивамо наше савезне, државне и локалне партнере да брзо крену с прописима који ће помоћи да се спречи трагедија попут најновијег пожара”, рекла је она у саопштењу.
Čile radnu nedelju skraćuje na 40 sati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пажљиво са електричним бициклима – двоје деце погинуло у пожару се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.