Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 05:01

Рецепт дана: Ароматичи пилећи батаци

Слатка и кисела пилетина у соја сосу. Фото: Pixabay/LAWJR Састојци:  4 пилећих батака 2 чена белог лука 4 кашике соја соса 1 кашичица соде бикарбоне 1 беланце 1 мања шоља густине сос 1 кашичица меда 1 кашичица смеђег шећера 1 кашичица пасираног парадајза 1 кашика сирћета 3 кашике соја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << соса 4 кашике топле воде 100 грама сусама 1 гранчица младог лука Припрема:
Одвојите пилетину од костију и исеците на мање комаде. Помешајте све састојке за маринаду, па оставите плетеницу у маринади сат времена уз повремено мешање. Након тога пржите на уљу док не порумени са свих страна. Извадите и оцедите. За сос карамелизујте шећер док се не раствори, додајте мед, пасирани парадајз, соја сос, сирће и воду. Оставите да се згусне неколико минута, а затим склоните са ватре и потопите пилетину у со. Загрејте тигањ и додајте сусам и мешајте док мало не добије златну боју. Додајте комаде пилетине у сусам и заролајте са свих страна. По жељи поспите сецканим младим луком (само зелени део).
Пријатно!
Pet ubica holesterola: Svako ih ima u kuhinji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Ароматичи пилећи батаци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.