Демонстранти прекинули Макронов говор у Хагу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 20:55

Демонстранти прекинули Макронов говор у Хагу

Холандски демонстранти данас су прекинули говор француског председника Емануела Макрона у Нексус институту у Хагу, након чега је он рекао да они који не поштују изборни процес и изабране лидере доводе демократију у опасност. Фото: Танјуг/Darko Bandic Макрон је требало да одржи говор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о европском суверенитету на почетку државне посете Холандији, након вишенедељних протеста широм Француске против пензионе реформе, преноси Ројтерс.
“Где је француска демократија? Када смо је изгубили?“, узвикнуо је један од демонстраната, док је други истакао транспарент на којем је писало “Председник насиља и лицемерја“.
Агенција преноси да је Макрон неколико минута покушавао да надгласа демонстранте који су викали.
Он је рекао да је друштвена дебата “веома важна“, али да конференција није место за протесте.
“Гласате и бирате своје представнике. Оног дана када помислите – ‘Не слажем се са законом’, дакле могу да радим шта год пожелим“, довели сте демократију у опасност“, рекао је Макрон.
Aksjonov: Krim na oprezu zbog moguće ukrajinske kontraofanzive

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Демонстранти прекинули Макронов говор у Хагу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.