Петковић: Косовска полиција показала да је цео дан лагала, чекамо реакције

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 18:01

Петковић: Косовска полиција показала да је цео дан лагала, чекамо реакције

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас, након што је косовска полиција признала умешаност у случај рањавања Милана Јовановића, да је тако показала да је цео дан лагала о том случају. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Петковић је на Фејсбуку, након што је косовска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << полиција првобитно негирала умешаност у случај рањавања Јовановића, а потом саопштила да су четворица њених припадника суспендована тим поводом, упитао да ли ће се Приштина и тзв. министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља извинити Јовановићу и да ли ће ико од представника међународне заједнице осудити његово рањавање.
„Косовска полиција је управо признала да је пуцала у Србина Милана Јовановића и показала да су цео дан ЛАГАЛИ о упуцаном Србину, породичном човеку, оцу троје деце који је тек пуком срећом преживео“, навео је Петковић.
Како је додао, „када смо прозвали тзв. министра Свечљу да покаже доказе и снимке са нелегалног пункта на Бистричком мосту, морао је да призна ЛАЖ да косовска полиција није пуцала у Србина из Звечана“.
„Сада сви могу да виде да је РОСУ директно одговорна за ово рањавање. При том, колико год у Приштини покушавали да по свом опробаном рецепту криминализују Милана Јовановића, нису успели ништа да му пришију и јасно је да су у њега пуцали само зато што је Србин!“, нагласио је Петковић. Упитао је да ли ће се Приштина и Свечља извинити Милану Јовановићу и његовој породици за страхоту коју су претрпели.
„Да ли ће ико од представника међународне заједнице да осуди рањавање Милана Јовановића и проливену српску крв, бар упола жустро као што су осуђивали неке друге догађаје? Чекамо њихове реакције, јер ће то показати право лице демократије за коју се наизглед декларативно залажу“, поручио је Петковић.Он је оценио да је „сада свима јасно да нелегални пункт Косовске полиције на Бистричком мосту мора бити уклоњен под хитно, јер служи искључиво за малтретирање и иживљавање над Србима“, на шта, како је нагласио, Београд и Српска листа све време упозоравају.
Петковић је поручио да, после овог догађаја, нико више не може да тврди да је косовска полиција Аљбина Куртија на северу КиМ ту да би обезбеђивала некакав мир и безбедност, већ напротив – да би терорисала и застрашивала Србе.
Косовска полиција претходно је данас саопштила, поводом рањавања Србина Милана Јовановића на северу КиМ, да су четворица њених припадника суспендована.
Како је навела, један полицијски службеник је суспендован пошто није пријавио случај и своју умешаност у њему, због чега је, како тврди, претходно издала обавештење да није умешана у “размени или пуцњаву из ватреног оружја“.
Суспендована су и још тројица његових колега.
Полиција је претходно негирала умешаност у случај рањавања Милана Јовановића.
Министар Вучевић положио венац палом борцу са Кошара Ивану Васојевићу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Косовска полиција показала да је цео дан лагала, чекамо реакције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.