Да ли пси сањају снове?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 16:01

Да ли пси сањају снове?

Иако то није научно доказано, ако сте власник пса, немогуће је да нисте једном помислили да и ваш љубимац сања. Фото: Pixabay/Mabuya Трзање ногама, режање, цвиљење или махање репом указују да пси сањају снове. Према научним показатељима, човеков најбољи пријатељ спава и до 16 сати дневно. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Иако није могуће спровести истраживање, претпоставља се да пас, као и човек, може да достигне РЕМ фазу.
Људи најинтензивније сањају у овој фази сна, па се претпоставља да је слична ситуација и са псима. Истовремено, претпоставља се да се током спавања псима појављују слике претходних догађаја, што је честа појава и код људи.
Ако приметите да ваш љубимац дубље дише током сна, врло је вероватно да је достигао РЕМ фазу. Такође, могуће је да у тим тренуцима приметите брзе покрете очију, лајање или неке друге покрете.
Namirnice koje nikada ne smete dati svom psu da jede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли пси сањају снове? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.