Конзумирање одређене хране, може смањити жељу за слаткишима

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 14:01

Конзумирање одређене хране, може смањити жељу за слаткишима

Када сте на дијети или једноставно желите да смањите унос слаткиша, дешава се да ваше тело има велику жељу за нездравим посластицама. Фото: Pixabay/StockSnap Због тога врло често одустајете од својих циљева и нађете се у такозваном зачараном кругу. Међутим, постоје намирнице које ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смањити вашу жељу и довести вас до жељеног циља.
Конзумирање одређене хране, попут воћа и јогурта, може смањити жељу за слаткишима.
Храна која садржи житарице од целих житарица, влакна и протеине може да вам одржи осећај ситости дуже.
Воће Све врсте воћа су идеална храна када имате јаку жељу за слатком храном, јер воће садржи природне шећере и доста корисних биљних једињења и влакана, што вам омогућава да се опоравите и останете здрави.
Махунарке Махунарке као што су сочиво, пасуљ и леблебија су одлични биљни извори влакана и протеина. Сматра се да ови хранљиви састојци повећавају ситост. Дакле, у теорији, укључивање махунарки у вашу исхрану може вам помоћи да се осећате сито и да смањите жељу за шећером изазвану глађу.
Јогурт Јогурт је здрава ужина богата протеинима и калцијумом. Идеалан је у комбинацији са свежим воћем, посебно када је у питању бобичасто воће. Ипак, није препоручљиво да конзумирате воћне јогурте које сте купили у продавници, већ их сами правите без додавања шећера. 
Урме Урме су веома хранљиве и слатке. Иако су сушени, одличан су извор влакана, калијума, гвожђа и корисних биљних једињења. Ако имате неколико урми уместо соде или слаткиша, можете добити слатку посластицу и такође вам обезбедити здраве хранљиве материје.
Суве шљиве Као урме, пуне су влакана и хранљивих материја и имају веома сладак укус. То значи да можете посегнути за њима као здравом алтернативом слаткишима када само требате појести мало шећера. Оне такође могу помоћи у ослобађању од затвора.
Јаја Јаја су храна богата протеинима која може помоћи у контроли апетита и жудње за храном. Једење јаја потискује хормон глади грелин и повећава неке од хормона због којих се осећате сити.
Voće koje je vam može pomoći da smršate!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конзумирање одређене хране, може смањити жељу за слаткишима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.