Маркон започиње дводневну посету Холандији, одржаће говор о својој визији Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 12:15

Маркон започиње дводневну посету Холандији, одржаће говор о својој визији Европе

Председник Француске Емануел Макрон данас започиње дводневну посету Холандији, током које ће одржати говор о својој визији будућности Европе. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Планирано је Маркон након доласка у Амстердам положи венац на холандски национални споменик у центру града, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси АП.
Касније ће отпутовати у Хаг, где ће најпре сусрести са лидерима оба дома холандског парламента, па одржати најављени говор.
Увече ће са супругом Брижит учествовати на банкету који организује холандски краљ Вилем-Александер.
У среду ће Макрон посетити научни парк у Амстердаму и разговарати са премијером Холандијем Марком Рутеом, а након тога посетити изложбу слика Јана Вермера у Ријксмузеју. Америчка агенција подсећа на Макронову недавну посету Пекингу и најављену визију „стратешке аутономије“ Европе.
Макрон је за „Ехо“ и „Политико“ оценио да би мешање у кризу у вези са Тајваном била „замка за Европу“ која би била „увучена у кризе“ које нису њене, што би је „спречило у изградњи стратешке аутономије“, пренео је Гардијан.
Питање је да ли су Макронови погледи у складу са позицијом ЕУ и да ли Европска унија може да постане „трећа суперсила“, коју француски председник жели да изгради „за неколико година“, преноси АП.
Japan ozbiljno zabrinut zbog zajedničke aktivnosti ruske i kineske vojske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маркон започиње дводневну посету Холандији, одржаће говор о својој визији Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.