Стејт департмент: Русија „грешком“ притворила новинара Гершковича

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 07:12

Стејт департмент: Русија „грешком“ притворила новинара Гершковича

Стејт департмент саопштио је да је установљено да је Русија „грешком притворила“ репортера Wall Street Journal-a, Американца Евана Гершковича, оцењујући да су оптужбе за шпијунажу лажне и да је реч о политичком случају. Фото; Танјуг/The Wall Street Journal via AP „Новинарство није злочин. Осуђујемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Кремљ због континуиране репресије против независних, слободномислећих људи и рата који Русија води против истине“, поручио је портпарол Стејт департмента Ведант Пател, преноси Ројтерс.
Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је 30. марта да је Гершкович ухапшен под оптужбама за прикупљање информација о руској војној компанији које су заведене као државна тајна. Wall Street Journal је демантовао да се Гершкович бавио шпијунажом, а Бела кућа је оценила да су „смешне“ оптужбе за шпијунажу за које је у Русији запрећена казна затвора до 20 година.
Pušilin: Ruska vojska kontroliše oko 75 odsto Bahmuta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стејт департмент: Русија „грешком“ притворила новинара Гершковича се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.